A karizmatikus emberek titka – Te is megtanulhatod!

karizmatikus

Mit tudnak a karizmatikus emberek, amit mi nem?- tehetjük fel nap, mint nap a kérdést olyan emberekkel való találkozás után, akiknek messziről látszik a ragyogás a szemükben, életerősek, és árad belőlük az életkedv, a vidámság. Amit ők tudnak, azt mi is elsajátíthatjuk, lássuk, hogyan.

A legfontosabb: mindig a jelenben élnek

Mindig egy pillanatra koncentrálnak, a jelen pillanatra: amit akkor éppen csinálnak: ha mosogatnak, akkor arra, ha a munkájukat végzik, akkor arra, ha kikapcsolódnak, akkor arra.

Nagyon sok ember csinál egyszerre többféle dolgot, mert mondjuk, időszűkében vannak, például az anyukák kikérdezik a leckét vasalás közben, de ha jobban belegondolunk, eközben egyik tevékenységük sem kellően hatékony. Állítólag mi nők, képesek vagyunk egyszerre több dologra is figyelni, de azért arról nem szól a fáma, hogy milyen mértékben történik mindez.

grafikusPróbáljunk meg minden nap legalább egy cselekvést úgy végezni, hogy abban maradéktalanul elmélyedjünk, és nem hagyjuk, hogy bármi vagy bárki kizökkentsen belőle.

Kezdhetjük ezt egy olyan tevékenységgel is, amit hobbiszinten űzünk, és minden percét élvezzük, így garantáltan ráérzünk az ízére.

 

Már a megjelenésük is sugárzó

Egyes felmérések szerint, ha járás közben a tekintetünket a horizont felett tartjuk, máris életerősebbnek érezhetjük magunkat és annak is látszunk.

sugárzó egyéniségA belső kisugárzást a nyugodt, higgadt viselkedés és az ebből fakadó magabiztosság csak fokozza, ahogyan az egyenes testtartás is.

A túlzott nyüzsgés, a sok és hangos beszéd mindig gyanús, művelője általában igyekszik valamit palástolni – ezek a tulajdonságok nem karizmatikus személyiségre vallanak.

Érdeklődésük mindig igazi és őszinte

Nem csak azért kérdezik meg tőled, hogy hogy vagy, mert felettébb udvariasak akarnak lenni, hanem mert tényleg érdekli őket, hogy mi újság van veled. És türelmesen végig is hallgatják, amit mondasz nekik.

TelefonálókNyíltan a szemedbe néznek, a tekintetükben is látszik, hogy figyelemmel követik, amit közölsz velük.

Igaz ez a telefonbeszélgetéseikre is: biztosan nem fordul elő, hogy közben teljesen másra koncentrálnak. Ha segítségre szorulsz, őszintén igyekeznek tőlük telhetően támogatni téged.

 

Szeretik és nem stresszelik önmagukat

mosolygósBizony, szeretik önmagukat akkor is, ha itt-ott nem kívánt hurkácskák díszelegnek a testükön, vagy ha épp görbébb az orruk, mint a mai kor szépségideáljának.

Megengedők magukkal szemben: nem lesznek letargikusak attól, ha valamiben hibáznak, és inkább arra koncentrálnak, hogy amiben vétettek, hogyan tudnák kijavítani, helyrehozni.

A problémáikra külső szemlélőként tekintenek: megvizsgálják, hogy az adott balszerencsés helyzet, veszteség vagy egyéb történés vajon számítani fog-e 1 év, vagy akár 5 év távlatából. Ha nem, akkor nem csinálnak belőle gondot. Ilyen egyszerű.

Sohasem érzik úgy, hogy a sors vagy a körülmények áldozatai volnának

esernyősIgenis mindenki a maga szerencséjének a kovácsa.

Könnyebb lehet másban keresni a hibát, a társadalmat, a politikát és sok más egyebet okolni, de egyrészt azzal nem vagyunk egy lépéssel sem előrébb, másrészt, ha jobban belegondolunk, minden történésben benne vagyunk bizony nyakig.

Arról nem is beszélve, hogy az áldozati szerepet magunkra öltve sem mi magunk nem fogjuk jól érezni magunkat a bőrünkben, sem mások nem látnak bennünket szimpatikusnak sem, nemhogy karizmatikusnak…

Fontos tudatosítanunk, hogy az élet velejárója a kudarc is, hiszen ahogyan a mondás is tartja: ha nem volnának felhők, nem tudnánk élvezni a napfényt sem.