Miről árulkodnak a céljaid, az álmaid?

tervező

Nem lehet elég sokat beszélni arról, mennyire fontos, hogy folyamatosan tűzzünk ki magunk elé célokat, álmokat, amiket hosszabb vagy rövidebb idő alatt aztán igyekszünk is megvalósítani, melyek előre visznek bennünket az életben. De hogy mennyi mindent elmondanak rólunk az álmaink, az bizony meglepő.

Először is: az álmodozás nem időpocsékolás

Annak ellenére, hogy felnőttként olykor rászólunk a gyermekre, hogy ne álmodozzon, azért ez a fajta merengés nem csak a csemeték, de a felnőttek számára is hasznos lehet – állítja Dr. Gail Saltz pszichiáter. Ugyanis remekül fejleszti a kreativitást és a problémamegoldó képességet, nem mellesleg kiegyensúlyozottá tesz. Ezért is lényeges, hogy minden nap szakítsunk időt magunkra és így többek közt arra is, hogy végiggondoljuk a nap történéseit, levonjuk a következtetéseket és adott esetben új terveket szőjjünk.

A leggyakoribb álmok és jelentésük

Egy csodás tengerparton sütteted a hasad szeretteid, barátaid körében

tengerparti nyaralásAlapvetően elégedett lehetsz az életeddel, még ha nem is sikerül évente több alkalommal is nyaralni, telelni stb. Mert van, ami ennél is sokkal fontosabb: hogy azokkal légy, akiket szeretsz. És az álmodozásod róluk is szólt, nemigaz?

Szóval tölts velük annyi időt, amennyit csak lehet, hiszen remek társasággal szinte majdnem mindegy, hogy a magyar tenger partján sütkérezel vagy egy távoli ország napfényét élvezed.

De amíg eldöntöd, hogy hová is vezessen az utatok a nyáron, keresd fel Világjáró rovatunkat, van néhány remek ötletünk.

Első díjat vagy épp sok pénzt zsebelsz be egy televíziós versenyen

pénzt nyerValószínűleg többek közt a kreativitásodról is híres vagy a környezetedben, nem csupán arról, hogy páratlan műveltségedről is ismernek vagy valamiben kivételes tehetség vagy. Páratlan forgatókönyveket játszol le a fejedben, a legapróbb részletekig kidolgozva, márpedig ez abszolút kreatív személyiségre vall.

Miért is nem használod ki eme tehetségedet?

Elmondod a főnöködnek a véleményed

főnökSzó sincs róla, hogy beolvass neki, még akkor sem, ha netán ez a verzió is megfordult a fejedben. Egyszerűen van szó, hogy amivel nem vagy elégedett, azt szépen, kulturált módon közlöd vele. Márpedig ez a felfogás problémamegoldó gondolkodásra vall.

David Ezell terapeuta szerint jó, ha előre megfogalmazod a mondandódat, képzeletben újra és újra lejátszod a beszélgetést, beleértve annak minden mozzanatát, ki mit mond, és mit érez közben. Ez segít, hogy egyre közelebb kerülj ahhoz a szituációhoz, amikor ténylegesen megvalósítod mindezt és közlöd vele szépen, hogy mi nyomja a lelked.

Találkozol egy elhunyt szeretteddel

elhunytA gyász fájdalma lassacskán oldódik benned. Szembe kell nézni a veszteséggel, és igazán a mélyére hatolni, hogy fel tudd dolgozni. De már az is segíthet, ha felidézed a vele együtt töltött szép élményeket, amikor igazán felhőtlenül boldogok voltatok egymás társaságában – javasolja Dr. Gail Saltz.

Képzeld el továbbá azt is, hogy ő most jó helyen van, minden a legnagyobb rendben körülötte és onnan szemlél téged, mosolyog rád.

Híres színész, séf, író, művész leszel

művészHa rendszeresen ilyesmin álmodozol, de nem alaptalanul, mert van az adott területen tehetséged, netán már tettél is lépéseket azért, hogy céljaid ne maradjanak megvalósítás nélkül, például képzed magad, akkor ne hagyd veszni az álmodat.

Mélyebb értelmezésben pedig arról van szó, hogy végre a saját kezedbe akarod venni az életed, erős és sikeres ember szeretnél lenni, aki könnyedén felül tud emelkedni az apró-cseprő problémákon. Mégis mi tart vissza, hogy megtedd a szükséges lépéseket?

Fogod magad és világgá mégy

világgá megyKinek ne fordult volna meg a fejében gyermekkorától kezdődően, hogy időnként eltűnne egy kicsit szem elől és mindeközben felfedezné a világ csodás tájait? Az utazás varázslatos dolog, de legbelül másról van itt szó: az életedben, illetve annak egy szegmensében eljött a változás, a változtatás ideje.

Gondold végig alaposan, hogy a mindennapjaidban mi az, ami előrevisz és mi az, ami már nem. Ez utóbbi lehet egy megfáradt kapcsolat, lehet egy olyan munka, amibe már régen belefásultál, de különböző okoknál fogva nem mersz váltani, stb. Legyél a sorsod irányítója, ne elszenvedője! Merj változtatni, ha kell!