Last minute: nyári trendek dióhéjban

kiemelt kép

Nyakunkon a nyár, és ha még nem tudod, milyen színekben és alap ruhadarabokban pompázz az idén, akkor tekintsd át kis összeállításunkat, megtudhatod, hogy esetlegesen mivel érdemes még felturbózni a meglévő ruhatáradat.

Életteli, ragyogó színek

A nyár élénk színei a ruhadarabjainkon is visszaköszönnek: a nap- illetve kankalinsárga; a zöld és annak minden árnyalata; az eget idéző kék, a ragyogó piros és rengeteg rózsaszín. Egyetlen szabály van csak: viselj sok színt.

ragyogó színek

 

Visszaköszön a ’80-as évek csillogása

A nappali viseletekében nem is annyira, de az esti illetve alkalmi öltözékek trendjében újra felbukkant a fémes csillogás – az arany, az ezüst és a rózsaarany -, a hatalmas fodrok és a bőrből készült ruhadarabok. Mindez látványos kiegészítőkkel megbolondítva, ahogy ez akkoriban is dívott.

80as évek

Virágözön tetőtől talpig

Jó, a sok virág nem meglepő tavasszal és nyáron, ez igaz, de hogy az idén nem lehet eleget viselni belőlük, az egyszer biztos. Nézzétek csak meg Marques’Almeida, Chloé vagy Balenciaga kompozícióit.

virágos

Minták minden mennyiségben

A mix & match irányzat minden korábbi szabályt felrúg, mely arról szól, hogy a mintás ruháinkat hogyan és mivel viseljük együtt, hiszen akár (látszólag) össze nem illő darabokat is együtt viselhetünk: csíkosat virágmintával, kockásat pöttyössel, illetve ahogyan azt a fantáziánk diktálja. A színek összhangjára azért érdemes odafigyelni.

mix and match

Áttetsző anyagok

Sokan vagyunk, akik többé-kevésbé idegenkedünk a nagyon átlátszó ruhadaraboktól, már ami az utcai viseletet illeti. A dizájnerek azt javasolják, hogy alkalmazzuk az amúgy is nagyon trendi rétegezős technikát, hiszen nem muszáj mindenáron kivillantanunk a blúz alól sejlő fehérneműt.

átlátszó

Hangsúlyos csíkozás

Ha már valamennyi new york-i tervező felvette a palettájára a csíkokat és azok minden válfaját, akkor nekik elhihetjük, hogy az idén ezzel a mintával egész biztosan nem lőhetünk mellé. Lehet vékonyabb, lehet vastagabb csíkozású az öltözékünk, mindenképp trendik leszünk.

csíkos