A kék bálna után itt az új veszélyes és eszement „kihívás” a fiatalok körében!

dezodor és kar

Egy aggódó anyuka hívta fel a többi szülő figyelmét egy új és veszélyes őrületről, melyre a gyermeke bőrét látva derített fényt.  

A Dezodor kihívás néven elhíresült akció kapcsán a gyerekek arról számoltak be, hogy a dezodorukat a bőrük fölé tartják néhány centiméterre és közben az aeroszolt folyamatosan nyomva tartják.  

Egy televíziós interjú során a 12 éves Kaithlyn elmesélte, hogy hogyan égette meg a karját egy dezodorral, mondván, hogy az milyen jól néz ki, főleg egy idő után, amikor az fehér színűre változik és egyébként is milyen menő…

kar

Egy barátja mutatta meg neki a módszert, ő pedig követte.

Amikor utólag rákérdeztek, kiderült, hogy nem volt és igazán még most sincsen tisztában azzal, hogy milyen veszélynek tette ki magát.

Dr. Ranj orvos, aki szintén részt vett a műsorban, elmagyarázta az aeroszolok bőrre történő permetezésének következményeit, és hangsúlyozta, hogy ez az őrület súlyos károkat okozhat. 

A dezodor nagyon gyorsan lehűti a bőrt, így alapvetően olyan, mintha az fagyási sérülést szerzett volna, mely nem csak fájdalmas, de meg is szünteti a bőr védekezőképességét az adott helyen.

Ennélfogva a fertőzések könnyebben átjutnak a bőrön, károsodnak a pigmentsejtek és a későbbiekben nő a bőrrák veszélye is.